6 aplikacija za blogere koje trebaš instalirati

6 aplikacija za blogere

Nema sumnje da u današnjem svijetu svatko od nas ima pametni telefon i nekoliko aplikacija na njemu. Izdvojila sam nekoliko važnih za nas blogere.

1. WordPress

Bez sumnje, najvažnija aplikacija koju imam i koristim i nekoliko puta dnevno. Omogućuje brzo uređivanje postova, pregled statistike, uređivanje komentara kao i stvaranje novog sadržaja. Ukoliko nemate blog na WordPressu, postoji aplikacija i za Blogger platformu.

2. Planner Pro

Ovo je odlična aplikacija kada je organizacija u pitanju. To je mobilni kalendar gdje možeš spremiti zabilješku ili napraviti podsjetnik. Odlično mi dođe kada sam negdje van kuće i sjetim se o čemu bi htjela pisati, pa si spremim ideju pod zabilješke. Super mi je jer se sinkronizira sa Google kalendarom, pa tako su već označeni i praznici i važni događaji.

3. Bloglovin’

Tko nije povezao svoj blog sa Bloglovin’ platformom neka to učini odmah. Kao stvoren za blogere, možete pratiti blogere i čitati najnovije postove na jednom mjestu. Često koristim ovu aplikaciju da se inspiriram i naučim nešto novo. Ukoliko ga već imate, pratite me i tamo. 🙂

4. Pages Manager

Ako imate blog, sigurna sam da imate i stranicu na Facebook-u. Svakako je dobro imati ovu aplikaciju kako bi pregledavali kako vam napreduje stranica a isto tako kako biste objavili nešto novo kada niste kod kuće. Vrlo je jednostavna za korištenje, imate pregled nad obavijestima, statistikom, porukama i pristup postavkama.

5. Tumblr

Tumblr je micro blogging platforma na kojoj ćete susresti blogove koji pretežito objavljuju fotke. Koristim ga već dugo godina a napravila sam ga i za svoj blog. Tamo objavljujem i reblogam fotke koje su relevantne za temu mojeg bloga kao i kada napišem novi post. Također ovo je dodatno mjesto za inspiraciju. Kako koristim Tumblr možete vidjeti OVDJE.

6. Google Analytics

Pod obavezno na mojem telefonu. Iako WordPress podržava i pregled statistike, Google je Google za mene. Imam pregled od toga tko je trenutno na mojem blogu do toga što pregledava, koliko godina ima, s kojeg uređaja pristupa itd. Neprestano prilagođavam svoj blog čitateljima, tako da želim imati uvid u što detaljnije podatke o onima koji me prate.

Koje vi aplikacije koristite?

p.s. ne zaboravite se pridružiti grupi AKTIVNIH BLOGERA! 🙂

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori