Bob je nešto najljepše što mi se dogodilo!

francuski buldog

Cijeli život sam htjela psa. Otac je uvijek tražio izgovor zašto da ga ne imam. Ja sam si stvorila način da ga imam. I to je bila moja najbolja odluka u životu!

Većinu života živjela sam u stanu i to je doma uvijek bio izgovor zašto da nemamo psa. Otac je obećao da ga mogu imat kad se preselimo u našu kuću. Kuća se izgradila, mi uselili, a ja psa opet ne mogu imati. Mogla sam imat sve, samo psa ne. Imala sam hrčka, ribice, zečeve… Ali u meni još uvijek neka mala praznina za koju sam znala da može popunit samo četveronožni dlakavac.

Bivši dečko me odlučio iznenadit za našu prvu godišnjicu. Došao mi je na vrata sa biglicom Minnie! Kakva je to sreća bila. Ja vrištim, plačem, smijem se! Ona me svu oblizala od sreće, preletila je kuću u sekundi. Brzo sam išla u nabavku za moju novu prijateljicu. No moji doma nisu bili oduševljeni (otac i maćeha). Maćeha se kao i uvijek pretvarala kako je sretna, a znala sam da me ‘iza ugla’ čekaju spačke i maltretiranje. Otac je odmah prihvatio i nije se bunio.

Znate koliko sam ju imala? 5 DANA! Bila sam srednja škola, Minnie je bila štene i trebalo je vremena da se nauči na obavljanje nužde vani. Maćeha je pizdila, tjerala me da svaki dan usisavam i perem kuću, perem suđe i ostale kućne poslove. Po običaju je prenapuhavala situaciju i stavljala me u nezgodan položaj. Uz školu, nisam mogla trpit tu torturu doma. Odlučila sam ju vratit i dat u bolje ruke. Minnie je otišla u veselu obitelj na Rab. Moj svijet se naravno srušio. Obećala sam si, kada odem iz takve ‘obitelji’, nabavit ću si psa!

Preselila sam u Pulu na studij, već sam živjela 3 godine samostalno. Tadašnji dečko bio je lud za francuskim buldozima, ja sam se priznajem, postepeno zaljubljivala u njih. Igrom slučaja, poznanica je imala leglo. Nisam dvojila, skupila sam novce i odlučila se za njega – najposebniju njušku u leglu.

francuski buldog

Na sreću, imala sam slobodno na poslu pa sam se mogla potpuno posvetiti njemu! Od dana kada sam ga dovela kući, moj život se preokrenuo naglavačke. Priznajem, puno puta me naljutio jer je nešto izgrizao ili jer se popiškio gdje nije smio. Ali pogled koji mi uputi svako jutro dok se probudim je neopisiv.

Danas živimo u Zagrebu i uživamo svaki dan. Zbog njega sam pokrenula web stranicu Francuski buldog Hrvatskatakođer imamo istoimenu grupu i stranicu na Facebooku kao i Instagram profil. U suradnji s kolegicom s kojom vodim sve to organiziramo buldogijade u cijeloj Hrvatskoj!

Za sve one koji se dvoume oko nabavke psa, iskreno, učinite to bez dvojbe! Bilo da ga kupite ili uzmete iz azila, ta njuška će vam uljepšat život. Znate li kako je predivan osjećaj kada vam se netko iskreno raduje dok dođete doma ili vas milo gleda dok se budite. Kada imate nekog tko vas zaista sluša i pogledom pokazuje razumijevanje. Kada vam pokazuje zahvalnost za svaku zdjelicu hrane, slasticu ili novu igračku. To je neprocjenjiv osjećaj!

Upoznajte mog najboljeg prijatelja Boba ili kako ja od milja zovem Bobica, Bobužna 😀

francuski buldog

francuski buldog

francuski buldog

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori