Tako je dobro činiti dobro!

tako je dobro činiti dobro

Nedavno sam učinila nešto zbog čega se i dan danas osjećam ponosno i ispunjeno.

Često zaboravimo da je dobro činiti dobro. Ni ne sjećamo se kad smo učinili dobro djelo. Trudim se neprestano nekome pomoći na bilo koji način – savjetom ili djelom. To me ispunjava, osjećam se dobro i sretno dok nekome vratim osmjeh na lice.

Nedavno sam pomogla maloj četverenožnoj dlakavici kojoj sam vjerojatno spasila život.

Ruby je trebala našu pomoć…

Pored ovog bloga, imam i blog o francuskim buldozima s obzirom da sam i sama vlasnica jednog. Okupljamo veliki broj vlasnika i ljubitelja francuza kako na Instagramu, tako i na Facebooku u grupi i na stranici. Javila nam se jedna vlasnica kojoj je malu francuzicu udario auto i trebala je našu pomoć (boks i ovratnik). Članica naše grupe predložila je da joj pomognemo i financijski jer su veterinarski troškovi sigurno visoki.

U tom trenutku sam objavila post na našem blogu sa pozivom u pomoć, raširila vijest što je više moguće, po svim grupama i stranicama, putem newslettera… Tada nisam mislila da sam nešto veliko napravila. Reagirala sam instiktivno i napravila sve što je u mojoj moći. Neprestano sam bila u kontaktu s vlasnicom kao i ostalim vlasnicima koji su htjeli znati više i koji su slali upite.

Rezultat? Troškovi su bili nešto više od 6000 kuna, a vlasnici je uplaćeno više od 4000 kuna pomoći! Nismo mogle vjerovat da i dalje ima toliko dobrih ljudi, a ja sam još manje vjerovala da će to biti u tolikoj količini!

Tek dok je prošlo nekoliko dana, shvatila sam koliki sam pokretač bila i do koliko ljudi sam došla sa širenjem tog posta! Vlasnica je bila izvan sebe, pozitivno naravno!

Malena Ruby je prošla operaciju, sada se odlično oporavlja, pomalo hoda, jede i ispred nje je veseli pseći život.

 

Every day! ?? #nomatterwhatblog #nomatterwhat #blog #citati #quotes #quoteoftheday #beautiful #begood #motivation #day #nobodycares

Objavu dijeli No Matter What – personal blog (@nomatterwhatblog)

Što sam htjela reći?

Ne želim da sve ovo ispadne da se hvalim i da su zasluge sve moje. Daleko od toga. Željela sam reći kako je malo potrebno da nekome puno pomognemo. Kako nismo ni svjesni koliko možemo dat od sebe, a da to nužno ne bude novčano i materijalno.

Ne okrećite glavu dok čujete da nekome treba pomoć. Pomozite kako god znate i umijete, jer dobar osjećaj je zagarantiran!

Do čitanja 🙂

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori