Kada te muškarac stvarno voli?

Zaljubljeni par

Vječito pitanje. Ali za ljubav je potrebno dvoje.

Ne znam uopće odkud početi ovaj post. Ja sam brbljiva pa znam skakati sa teme na temu jer želim puno toga reći, ali sve je povezano jedno s drugim. Samo ću se kratko osvrnuti na svoju vezu koju imam s jednom osobom već 3 godine i 9 mjeseci. Zato sam i htjela ovo napisati. Želim reći po čemu ja vidim da me ta osoba voli a to ne želi reći. Isto želim da i ti koja si možda u vezi a ponekad se pitaš “Da li me on uopće voli?” pronađeš odgovor na to pitanje.

Proći ću kroz nekoliko (po meni i iz mog iskustva) ključnih znakova da osoba na neki način voli drugu osobu. Pa da krenem.

1. Prihvaća te potpuno onakvu kakva jesi!

ljubav no matter what

Imala ti kratku ili kosu do guzice, ili kilu gore kilu dole, niska ili visoka, temperamentna ili potpuno smirena… mogla bi u nedogled sa nabrajanjima. Ako te muškarac prihvaća baš onakvu kakva jesi, on te zaista voli. Ovdje ne govorim ono kad ti npr predloži da smršaviš ili se udebljaš jer vjerojatno to govori za tvoje dobro. Kada ti svojim ponašanjem daje do znanja da mu se sviđaš izgledom, ponašanjem, karakterom on te fakat voli.

2. Na prvom mjestu si mu.

zaljubljeni par ljubav no matter what

Pod ovom stavkom ne mislim da će ma što mu se dogodilo u obitelji ili sa prijateljima biti s tobom. Postoje situacije u životu koje su prioritet. Svi imamo obveze – škola, fakultet, posao… – ali on će pored svega naći vremena za tebe, makar to bilo sat vremena u danu.

3.Najbolji ti je prijatelj!

par prijatelji no matter what

Ovu stavku svrstavam među meni najbitnije. Da bi neka osoba bila moj partner mora mi prije svega biti prijatelj. Veza nije samo seks i nježnosti. Veza je za mene i prijateljski odnos. A to je ono da mogu s njim sjest na pivu i satima pričati o nekim temama. Bilo kojim. Da mu se mogu povjeriti, požaliti kad me nešto muči, da mogu s njim film pogledati normalno, da ga mogu zvati kad god mi je to potrebno, da mu mogu reći da se bojim nečega. Ugl znate kako se prijatelji ponašaju, pa vam je sve jasno 😀 .

4. Može ti reći da te voli ali to i pokazuje!

prava ljubav no matter what

Uh. Teško mi je ovo i reći ali nisam to još iskreno čula u trenutnoj vezi, onako iskreno, ali sam u nekim situacijama to osjetila. Ali meni to osobno nije dovoljno. Teško je kad osobi kažeš iskreno ‘Volim te’ a ošamari te tišina. Jebiga. Ali, šta želim reći pod ovom stavkom je to da ti muškarac bez straha, iskreno može reći volim te. Spontano i neobavezno. Ne vjerujem ja u ona sranja nakon 3 mj. veze “volim te ljubice bubice šljokice”. U to nikako ne vjerujem. Ne može te osoba voliti iskreno nakon 3 mj., niste se ni upoznali kako bog zapovijeda. Kada ti muškarac kaže da te voli to se mora na neki način pokazati i u djelima – osjetiš kada napravi nešto neočekivano za tebe, od srca. Ne mora biti materijalno u pitanju. Taj ‘Volim te’ stvarno osjetiš!

5. Poticat će te da budeš neovisna i samostalna.

neovisna cura no matter what

Ovo je gesta koju ja neprestano osjećam ‘iza sebe’. On me potiče da napravim više, bolje, jače, da ne stajem, odustajem. Nema toga, kakvo odustajanje. Ako nije prošlo sada dobro, sutra će sigurno biti. Osoba koja te voli poticat će te da učiniš nešto sama, da ti ne treba ni on ni roditelji ni prijatelji već da mnogo toga možeš sama jer stvarno možeš. Često smo razmažene, priznale vi to ili ne. Razmazili su nas ili roditelji, prijatelji ili partneri. Svatko na svoj način. Ono kad napraviš neko sranje pa čekaš da ti to riješi taj tvoj bližnji ili kada vam se ponudi ‘prst a vi uzmete cijelu ruku’.

6. Slušat će što govoriš. I onda kada pričaš gluposti.

muškarac žena ljubav no matter what

Mislim STVARNO slušati. Kada krene okretati očima ili pita ‘šta si ono rekla’ ili još gore kada kaže ‘to me ne zanima’. Nema goreg, barem meni. To mi je najveća pljuska. Ali smatram da osoba koja te voli će te saslušat ma koliko ti imala za reći i što ti imala za reći. Meni je dovoljno da me se sasluša, bez prekidanja, upadanja u riječi, mjenjanja tema. Ako želiš savjetuj me, osvrni se na temu koju sam rekla, ako ne, ne moraš, samo saslušaj jer to želim podijelit s tobom. Svakom je to potrebno.

7. Biti će podrška NO MATTER WHAT. Ali baš bez obzira na sve.

par ljubav no matter what

Osoba kojoj je stalo do tebe će ti reći da si pogriješila u nekom postupku ali će ti biti potpora. Napravila ti sranje na faksu, poslu ili u prijateljstvu – on je tu, sasluša te i kaže uz tebe sam kako god ti odlučila. Nema bježanja. Kako na moralnu, duhovnu ili kakvu već podršku, tako mislim i na materijalnu. Uskočit će kad ti zagusti bez razmišljanja. Zato i jeste tu jedan za drugoga.

8. Dopustit će da zakoračiš u njegov život. Malo dublje.

titanic par ljubav no matter what

Ovdje mislim na upoznavanje sa bliskim prijateljima i roditeljima. Predstavit će te. Ja to još nisam doživjela i jako me to muči, ali ne mislim da me ne voli zbog toga. Nisam ‘ona prava’ očito da bi to napravio. No, ono što sam htjela reći, da te voli pokazat će to bez razmišljanja i podijeliti to sa svojim najbližima. Ovo je osoba koju volim i želim da ju upoznate. Sigurno je ponosan na tebe i želi te pokazati svima.

9. Povjerava ti se i otvara kada je najteže.

muškarac plače ljubav no matter what

Muškarci često znaju biti zatvoreni i gutati u sebi. Ne žele pokazati da i oni imaju bolnu točku i da nisu uvijek tako jaki kao što žele ostaviti dojam. Sigurno mu nisi bilo tko kada zaplače pred tobom, kada kaže što ga muči i s čime se bori u sebi. Tu i ti uskačeš i budeš stijena za njega, jer ima vremena kada i on tebe treba da ga ‘poguraš’. Meni je to najljepši zadatak. Ne mislim da volim kada plače, već kada sam ja ta koja će snažno zagrliti i reći tu sam, pomoći ću ti da napraviš to i to.

10. Sitnice puno znače. I više nego što misliš.

par ljubav no matter what

Nema ljepšeg nego kad te neočekivano iznenadi. Ili zapamti što voliš, želiš, što te uveseljava. Najljepše do sada šta je on napravio za mene je da me dočekao ispred posla nakon napornog dana. Ne mogu opisati tu sreću, toliku da su mi suze došle. To je to. Sitnice. Kada ti neočekivano donese cvijet doma bez posebne svrhe. Kada ti kupi čokoladu koju najviše voliš, kada ti pošalje poruku usred noći samo da ti kaže nešto lijepo… ma ima milijun načina. Cijeni to jer je to ono najvrijednije i najiskrenije!

Ovo je neki mali popis za mene pravih pokazatelja da te osoba stvarno voli. Ima toga još tu, od iskrenosti, (ne)ljubomore, pa svega pomalo. Neke sam doživjela a na neke još čekam iako kažu da ništa u životu ne čekaš nego ideš dalje i napraviš sebi najbolje. Ali ja ne mogu otići dok ima onih djelova u kojima osjećam ljubav. Ukratko, svatko od nas zaslužuje ljubav, biti voljena, mažena i pažena. To je ono najljepše u životu, zar ne?

tužna djevojka no matter what

p.s. ako ne želiš propustiti najzanimljivije od mene, pretplati se na newsletter 🙂

 

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori