Kako uvijek biti svoja!

Kako uvijek biti svoja!

Ti si ona prava osoba dok nitko ne gleda. Pokaži se!

“Be yourself; everyone else is already taken.” ― Oscar Wilde

Dobrodošli na moj novi post! Danas sam odlučila pisati malo o tome koliko smo zapravo svoji u ovom društvu koje nas uporno želi strpati u neke forme, brojeve, veličine… Da li treba živjeti kako nam društvo diktira? Da li se moramo udati do 25. godine i roditi do 30.? Da li moramo završiti fakultet da bi nas se smatralo pametnima i obrazovanima?

kako-uvijek-biti-svoja-fb

Toliko puta smo se susrele s tim savjetom “Samo budi svoja, a ostalo će doći na svoje.” a da li zapravo znamo što znači biti svoja? Što ako je netko idiot i loša osoba prema drugim ljudima? Da li je uredu da budu tada ‘svoji’ i nastave biti idioti? A što sa ljudima koji su povučeni, bojažljivi su i žive u mišijoj rupi?

Moje mišljenje je da svi koji su loše osobe ili povučene osobe, imaju preko sebe ‘navučen plašt straha’ i da je to neki oblik samoobrane od društva.

Znate kada smo svoji? Onda kada odbacimo sve priče, oznake i osude koje smo si sami pripisali. Mi smo svoji kada maknemo svu šminku i maske koje stavljamo. Onda kada odbacimo sve što su nas učili da prešutimo, čega da se bojimo ili što da potisnemo.

Tvoje pravo ja je ispod svih tih negativnih misli i naslaga koje je društvo nanijelo.

Kako biti svoja?

1. Upravljaj svojim mislima!
Svaki dan nam bezbroj misli proleti glavom, što pozitivnih što negativnih o nama ili o drugima. Očisti svoje misli od onih loših i na prvo mjesto stavi pozitivne.

2. Prati svoj instikt!
Instikt je nešto što svi imamo i što s razlogom postoji. Želiš li se preseliti negdje? Učini to. Želiš napisati knjigu? Kreni! Male promjene će stvoriti naviku koja će se pretvoriti u veliku promjenu!

Budi svoja

3. Budi ono što osjećaš da jesi!
Nemoj se zamarati onime što netko govori ili misli o tebi. Nemoj formirati mišljenje i riječi u društvu kako bi im se svidjela. Reci ono što misliš! Obuci ono što voliš! Slušaj glazbu koja te ispunjava!

Bit svega je da ako si zadovoljna samom sobom i drugi će biti. Ako voliš samu sebe takva kakva jesi i drugi će te voljeti. To je nepisani zakon. Pogledaj se u ogledalo jer zaista je lijepo biti ti!

Ostanite i pozitivne i vesele jer osmjeh je najljepši dodatak koji žena može nositi!

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori