Koliko ste hrabri zaista reći što mislite?

no matter what blog

Ne znam kako vi, ali ja ne mogu držat jezik za zubima.

Jedna sam od onih koja kaže ama baš sve što misli, u prijevodu previše iskrena. Često ne razmišljam da li ću koga povrijediti istinom, ali imam ju potrebu reći. Mnogi to cijene, ali ima i onih kojima teško pada. A jebiga, takav je život. Istu osobinu tražim i kod drugih – partnera, prijatelja, kolega na poslu. Iako sam jako emotivna i teško mi pada bolna istina, volim ju čuti i znati na čemu sam.

Da li ste vi hrabri reći što mislite? Ili šutite i izbjegavate iako ju morate reći? Vjerujte mi bolje kažite što mislite, nego da zavlačite. To je najgore što možete napraviti drugoj osobi. Zašto je ljudima toliko problem reći ne može, ne sviđa mi se ili ne želim?! Ne znam, ali znam da me to strašno živcira i najrađe bi vikala, pogotovo kada se radi o meni.

Mislim da je iskrenost osobina koja se iznimno cijeni kod osoba. Iskrene ljude se ili voli ili mrzi, trećeg nema.

Znam da postoji i istina koju je ‘zdravije’ prešutit, ali kada se radi o poslu ne podnosim zavlačenja i muljanja. Trenutno imam sličnu situaciju i nimalo mi se ne sviđa. Trudim se to zaboravit i izbit iz glave, ali kad vidim kakva se prilika daje ljudima oko mene, a mene se stalno gura u stranu, poludim. Zašto me to toliko dira? Zato jer mi se nikada izravno nije reklo NE ili NE MOŽE, nego bude bude.

Zato ljudi, recite drugim osobama istinu i na čemu su! Ne zavlačite ljude oko sebe nego budite iskreni. Znate kako se kaže: ‘Nemoj radit drugima, ono što ne želiš da rade tebi!’

Ugodnu nedjelju želim :*

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori