Prestani zavidjeti drugima – trgni se i napravi nešto za sebe!

prestani zavidjeti drugima i napravi nešto za sebe

Najlakše je zaviditi ljudima oko sebe.

Da li ste se ikad uhvatili u situaciji da se pitate kako je on/ona došla do određene pozicije na poslu? Ili možda kako uopće radi negdje? Vjerujem da jeste. Realno, svi smo.

No prije nego krenete propitkivati, promislite koliko je ta osoba naporno radila da bude tu gdje je. Sada ne govorim o onim osobama kod kojih je očito da su iz nekog interesa postavljeni na neku poziciju ili dobile posao. Sada govorim o onima koji u tišini puno rade na sebi, za posao i kod kojih je vidljiv samo napredak i uspon.

Kada bi ti ‘propitkivači’ malo pogledali sebe i potrudili se za sebe, možda bi i oni bili tamo gdje je osoba oko koje se čude.

Vjerujem da postoje oni koji će zauvijek ostati na poziciji na kojoj su od početka, nekoj minimalnoj. Zašto? Jer jednostavno ne pokazuju interes za znanjem, napretkom, ne doprinose nešto posebno firmi osim što dođu na posao, odrade i odu doma. Ne daju nešto više, nisu inovativni i jedino što znaju je gunđati zašto je drugima bolje, a njima nije.

Kada radim svoj posao, uvijek se trudim dati 120% od sebe, uvijek nešto više, nešto bolje. Tražim kako da napredujemo, iznosim ideje koje bi nam mogle poboljšati posao. I to se vidi. Znam i osjetim to. Ima dana kada nisam od volje, kada se ne osjećam dobro pa dođem na posao, odradim najbolje što mogu i jedva čekam doći doma. Svi ih imamo. Ali, mislim da razumijete što želim reći.

Napravi nešto za sebe

Put do uspjeha ima puno stepenica i ne možete ih preskakati. Jedna po jedna. Od najniže pozicije prema višoj. I nije lako. Potrebno je puno učenja, zalaganja, neprospavanih noći i živaca. Da, živaca najviše.

Mene na ovaj posao nije dovela veza. Doveo me moj trud, učenje i rad na sebi. Svi se pitaju kako radim to što radim, a studiram sasvim nešto deseto? Zato jer sam na vrijeme shvatila da ne želim čitav život raditi ono što sam krenula studirati. Kada već neću to, znala sam što želim i krenula u učenje. Grabila sam sve moguće izvore informacija, odlazila na predavanja i konferencije te tematike. Izrađivala neke stranice, proučavala društvene mreže i same njihove korisnike. I dok su mi svi govorili da uzalud trošim vrijeme, pokazala sam da nije tako.

I tako, dok vi pokušavate dokučiti kako je netko na nekoj višoj poziciji, a vi niste, kako ima veću plaću od vas, pogledajte se u ogledalo i zapitajte da li ste vi napravili išta što zaslužuje napredak i veću plaću.

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

One Reply to “Prestani zavidjeti drugima – trgni se i napravi nešto za sebe!”

  1. No Matter What says: Odgovori

    Puno hvala na čitanju 😉

Odgovori