Kako sam provela godišnji odmor bez mora

Godišnji odmor obično provodimo na plaži. Nažalost ja sam bila spriječena zbog ‘viših sila’ pa sam ostala u Zagrebu.

Moj prvi posao koji volim, moj prvi godišnji odmor i ja ostajem u Zagrebu. Zašto? Zato jer nisam mogla pronaći tko će čuvati moje malo slatko živahno dlakavo prase. Naravno govorim o psu. Imam francuskog buldoga starog 10 mjeseci koji se zove Bob. Nisam ga htjela vući sa sobom jer sam planirala ići u Pulu pa u Rijeku kod mame. Prevelik bi to bio put u manje od 10 dana a i teško bi našla prijevoz koji uključuje psa.

Francuski buldog bob

Iako sam ostala doma, odlučila sam provesti godišnji odmor što produktivnije, ispuniti ga i naravno odmoriti se. To što nisam otišla na more ne znači da je sve propalo. Odlučila sam ga provesti tako da se posvetim sebi i mom najdražem prijatelju – Bobu!

1. Čitala sam knjige.

Koliko god ovo zvučalo dosadno ili klišej, mene su zaista opustile i ‘isključile’. Otišla sam u najbližu knjižnicu, upisala se i nakon dužeg pretraživanja polica izabrala dvije knjige. Prva je od Rhonde ‘Magija’ koja sadrži vježbe zahvalnosti. Došla sam skoro do kraja i mogu reći da me malo ‘razbudila’. Govori o tome koliko moramo biti zahvalni na svemu što imamo i koliko imamo i da će nam se isto toliko vratiti. Od iste autorice pročitala sam knjigu Tajna te pogledala istoimeni film. Svakako preporučam!

godišnji odmor - knjige

Drugu knjigu ‘Istina o tebi’ sam tek započela pa nemam još neki konkretan komentar. To je neki malo veći roman. Recenzije kažu da je to “Knjiga koja se čita u jednom dahu.” pa ćemo vidjeti ako je to zaista tako.

2. Više sam vozila bicikl.

Tek kada sam se doselila u Zagreb, shvatila sam koliko volim voziti bicikl! Totalno opuštajuće, oslobađajuće… Ne mogu opisati. Nisam puno kilometara prošla za vrijeme godišnjeg odmora, možda nešto više od 20, ali sam se odlično osjećala. Uzela sam knjigu, uključila aplikaciju za mjerenje kilometraže i bacila se na istraživanje ovog dijela Zagreba u kojem živim. Put me odveo na Bundek. Svaki put kada tamo dođem mi je ponovno lijepo. Sjela sam uz jezero, izvadila knjigu i bacila se na čitanje. Skroz sam zaboravila na vrijeme, toliko da je pala noć. Osim što sam na neki način vježbala, mozak sam svakako ‘pustila na pašu’.

Bundek, Zagreb

3. Uživala sam u gradu i ljetnim večerima.

Zagreb je veliki grad i nudi puno sadržaja. Nisam uspjela sve istražit i vidjet ali i ono gdje sam bila sam uživala. Naravno nisam propustila popit pivu na Tkalči 🙂

Pivo 'Grička vještica'

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori