Riješi se stresa pomoću – bojanke!

Bojankom protiv stresa no matter what

Škola, faks, posao, dečko, muž – ne znaš što te više živcira. Bojanje će ti pomoći. Vjeruj mi!

Bojanje je najbolji način da se oslobodite stresa, opustite i isključite. Često mi je to i više nego potrebno. A vjerujem i tebi! Na poslu ti šef digne tlak, na faksu kolegica, doma starci. Više ne znaš da li bi vrištala, plakala ili otišla na Velebit čuvati ovce. E pa postoji način. Ne, ne nudim ti Dormeo nadmadrac niti ljekovite čajeve. Savjetujem ti da pokušaš, ali stvarno pokušaš sa bojanjem. Mogu biti bilo kakve bojanke, ali postoje baš one za ‘odrasle’ i mnogi se upravo na taj način oslobađaju stresa.

bojanke za odrasle - manje stresa - no matter what

Anti-stres bojanke: Ugodan način opuštanja

Ljubitelji bojanja tvrde da ih bojanje čini da se osjećaju mirnije, mentalno jasnije, sretnije i opuštenije. Kada obavljaju svoj hobi, “bojitelji”, kako se sami nazivaju, kažu da njihove brige privremeno nestaju. To i ne čudi kada se smatra da sva umjetnost i hobiji imaju moć da se mozak usredotoči slično kao i kada se meditira. A svi znamo da je meditacija još jedan od načina kako se riješiti stresa.

Mnogo je istraživanja provedeno za ovu aktivnost, a jedno od njih pokazalo je da 80% ljudi koji boluju od depresije, bojanje je učinilo sretnijima.

Za one koji se bore sa nesanicom, jedan od uzroka nje je predugo ostajanje pred ekranima prije spavanja, bila to televizija ili mobitel. Bojanje je i tu dokazano najbolji pomagač. Kako bi se mozak opustio i smirio prije spavanja, dobro je uzet bojice i bacit se na bojanje.

Ako sam vas dovoljno uvjerila i nagovorila da krenete sa bojanjem, sada se sigurno pitate kako da dođem do nje. Internet ih je prepun. Imate onih koje su već sažete u neku veliku knjigu prepunu crteža ali koje se plaćaju. Ukoliko kao i ja tražite što više toga besplatnog, isto tako imate pregršt besplatnih radova za ‘skinuti’ i isprintati i tako si napravite sami svoju kolekciju.

bojanka za odrasle - manje stresa - no matter what

Ukoliko kupujete npr. preko Amazona ili Etsya obavezno čitajte recenzije, pogotovo one negativne. To će vam olakšati da izaberete što bolju i kvalitetniju.

Ako ste se odlučili da složite sami svoju, onda vam predlažem stranicu Coloring pages for adults. Imate ih raznih tematika – od cvijeća, životinja, povijesnih motiva pa do umjetničkih djela i onih tzv. relaksirajućih koje su meni osobno najljepše i najdraže. Ovdje su samo radovi i to besplatni. Ako budete htjeli potrudit ću se složiti veliki vodič sa +100 linkova sa besplatnim bojankama, grupirane po tematici.

Meni je pomoglo, sada je na tebi red! Probaj, obavezno mi javi kako djeluje na tebe i slobodno mi šalji svoje radove 😉

Ako imaš još neki prijedlog kako se riješiti stresa kreativnim putem, javi mi u komentaru 🙂

p.s. prati me i na Fejsu!

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

2 Replies to “Riješi se stresa pomoću – bojanke!”

  1. Odlična stvar, baš mi se dopada! Mislim da sam videla da ima da se kupe knjižarana. Jeste umirujuće. Nisam probala ove za odrasle, nekako su mi bile skupe, ja ponekad bojim sa klincima one dečije. Ali ovaj link ti je korisna stvar.

    1. No Matter What says: Odgovori

      Da, jako su skupe a ne isplati se kada je dostupno besplatno. Drago mi je da ti se sviđa 🙂

Odgovori