Shopping time: Kako se oblačim jeftino i lijepo

Shopping: Kako kupujem jeftino i lijepo - Second hand shop

Jedna sam od rijetkih cura koja kupuje samo kad joj je nešto baš potrebno. Ali kad kupujem, gledam da prođem što jeftinije i da kupim ono što mi se najviše sviđa.

Ne rasipam lovu bespotrebno. Ni nemam nešto iskreno. Zato gledam da svaku kunu potrošim na ono što mi zaista treba a ne nešto što će stajat u ormaru i skupljat prašinu. Isto tako ne volim hodat po dućanima i isprobavat. To me umara i živcira. Kada nešto trebam, prođem nekoliko dućana, probam, kupim ako mi se sviđa i imam dovoljno love za to ćao.

Zato najvećim djelom kupujem na 2 načina. To su online dućan mojekrpice.hr i second hand shopovi.

Mojekrpice.hr

Shopping: Kako kupujem jeftino i lijepo - mojekrpice.hr1

 

Kada sam ovo otkrila, kao da sam otkrila novi svijet. To mogu mjerit s Pinterestom. Kada jednom dođem ne mogu se maknuti s krpica. Dakle to je jedan veliki online ormar gdje napraviš svoj profil i prodaješ svoju odjeću, obuću, nakit itd. Većinom cure prodaju odjeću koju nisu uopće obukle ili nešto što su jednom-dvaput obukle. Ja sam pronašla divnih stvari. Kupila sam si 2 para predivnih cipelica, košulju, termosicu za kavu original od Starbucks-a… Kao kod svakog online kupovanja treba biti oprezan. Moraš pratiti koliko korisnica ima pozitivnih ocjena. Ja sam takva da čim ima 1 negativnu, neću ni gledat dalje. Ne zanima me oko čega se tko posvađao i što je istina a što ne. Isto tako postoje neke koje nabiju cijenu pa ćete naći stvari koje koštaju stotine i tisuće kuna. Ali većinom tu su super stvari po niskoj cijeni i jako dobre očuvanosti.

Moj mali ormar na krpicama.

Second hand shop

Shopping: Second Hand shop
Foto: Ella Dvornik

Odkako sam se doselila u Zagreb, otkrila sam second hand dućane. Inače mi nikad nije palo na pamet kupovat tamo jer sam mislila da se ništa ne može naći ali može, itekako! Kupujem najčešće u second hand trgovini Textile House kojih ih ima po cijeloj Hrvatskoj. Tu dolaze nove kolekcije svaka 3 tjedna. Tako je odjeća taj prvi tjedan pune cijene od nekih max 100tinjak kuna, a posljednji tjedan cijene padaju do 7, 5 i 3 kune! Da dobro vidiš! I nije to neki šrot (sranje, dronjci, kako god hoćeš), već tu ima i ‘markirane’ odjeće kao što je H&M, Bershka, Vero Moda itd. Ja sam si kupila ljetnu haljinu za 10 kn i 3 jesenske veste isto po 10 kn. Tu treba stvarno kopat da nađeš ali stvarno isplati se!

Ima još online trgovina koje sam otkrila ali nisam ih još isprobala pa vam neću preporučit. Kada isprobam, javim kako sam prošla i što sam našla 🙂

Na kojim vi online shopovima kupujete? Da li ste si vi kada nešto kupili u second hand shopu?

p.s. ako i ti imaš profil na krpicama, slobodno mi ‘zalijepi’ link u komentaru 🙂

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori