Svi odlaze, ja ostajem. I borim se za bolje sutra

Svi odlaze, ja ostajem. I borim se za bolje sutra

Mnogi moji poznanici su svoju bolju budućnost odlučili izgraditi izvan Hrvatske. Ja sam odlučila ostati.

Svakodnevno nas bombardiraju pričama ljudi koji su otišli. Svi govore da im je bolje vani, kažu lakše se živi, imaju više love. Imam i ja nekoliko prijatelja koji su svoju sreću odlučili potražiti u Irskoj. Kada ih pitam kako im je, kažu odlično. Frendica radi u jednoj skupoj trgovini odjeće, često putuje i uživa. S druge strane, prijatelj također radi u jednom proizvodnom pogonu, uspio je već kupiti auto i položiti vozački. Doduše, pomogao si je sa sitnim kreditom, ali brže će ga otplatiti nego što bi to bio slučaj u Hrvatskoj.

Lagala bih kada bih rekla da mi niti jednom nije pao na pamet odlazak iz ovog apsurdistana. Osobno, apsolutno ništa me ne veže ovdje. Nemam neku obitelj koju bi mi bilo teško ostaviti, ovisim sama o sebi. Ali, imam dva psa s kojima bi taj odlazak bio puno kompliciraniji. I još nešto, jednostavno strah od nepoznatog je prevelik. Nekako ovdje sam doma, imam se kome obratiti za pomoć, imam s kim popričati. Vani bi bila sama ko pas. I toga se bojim.

Kako sam odlučila ostati ovdje, odlučila sam i boriti se za bolju budućnost. Jedan je život. Tako se pripremam na pokretanje vlastitog posla. Trenutno polazim na razne edukacije kako bih naučila sve o pokretanju vlastitog biznisa i veselim se tome. Mlada sam i imam fore pogriješiti. Ne želim se dovesti u neke godine gdje ću se lupati po glavi zašto nisam probala. Kada ću ako neću sada. Najgore što se može dogoditi je izgubiti par tisuća kuna koje ću opet zaraditi.

Nije sve crno. Vjerujem da se može kad hoćeš. Pozitivna sam i na sve se trudim gledati pozitivno. Nekako, s pozitivnom glavom se osjećam da je sve lakše, trudim se ne opterećivati. Što bude, bit će. I tako dok svi odlaze, ja ostajem, ostajem se boriti za sebe na sve moguće načine. Neću se bojati neuspjeha, konkurencije, birokracije… Sve se može kad se hoće!

Pišite mi ako vas zanima gdje i kako učim o pokretanju vlastite firme, cijeli proces i korake do otvaranja, rado ću podijeliti.

Do čitanja!

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori