TEDxZagreb – sada je pravo vrijeme za inspiraciju!

TEDx Zagreb - vrijeme je za inspiraciju

Ne znaš što je TEDx? Ne znaš što propuštaš!

Neću vam pisati definiciju TEDx-a, jer to možete pročitati na njihovoj službenoj stranici. Ovdje želim ispričati kako sam ja saznala za ovu platformu i koja mi je doslovno promijenila pogled na svijet!

Ukoliko ste me čitali prije, mogli ste primjetiti da sam prilično osjećajna i osjetljiva. Znam se osjećati usamljeno, povrijedi me kada ekipa s posla ode na cugu, a ne pozove mene, bace me u bed neke tužne tuđe sudbine… Mislim, znam da se svi ponekad osjećamo loše volje i da što god netko napravio, ne može pomoći. Jednostavno je takav dan. Imala sam fazu i kada sam stala i pitala se šta ja radim, čime se bavim, da li ću se time baviti cijeli život, da li sam dovoljno postigla do sada, jesam li mogla bolje, više… Tisuću pitanja!

Petak je, sunčan dan, cimerica i ja sjedimo na terasi omiljenog kafića u susjedstvu. I jadam joj se kako me ‘pere’ loš osjećaj i ispričam joj s čim se ‘borim’. Ona mi je tada rekla pa jesi čula za TEDx? Nisam, naravno. Rekla mi je: “Pronađi si na youtube-u i vidjet ćeš kako ćeš se bolje osjećati.’ Pomislila sam kakve su sad to isprazne gluposti koje netko snima, nisam imala uopće zamisao što bi to moglo biti što će mi toliko promijenit raspoloženje.

Kao što to uvijek biva, kada idem pogledat neki Youtube kanal, pogledala sam najpopularniji video na službenom kanalu TEDx-a. Najpopularniji video je briljantni beatboxer koji je oduševio!

Krenula sam gledat te videe i nisam mogla prestati. Zvuči kao klišej, ali ti ljudi zaista inspiriraju, ‘podižu’ i dokaz su da ništa nije nemoguće. Svaki nastup traje 10-15min, priče i iskustva su nevjerojatna, njihov ‘duh’ i entuzijazam su zarazni. Od tada, svaki put kad se ne bi osjećala dobro, kada bi mi bilo dosadno, uzela sam dozu TEDx-a i nabrijala se voljom i energijom.

Kao što sam spomenula, jedna od najdražih naših blogerica mi je Ella Dvornik i prateći nju, vidjela sam da je gostovala na TEDx-u koji se održao u Zagrebu. Do tada, iskreno, nisam imala pojma da se takvi događaji održavaju i kod nas.

Iskreno vam preporučam, pogledajte si sve naše govore. Od popularnih do običnih žena, ispričale su svoju priču, svoj put do uspjeha koji je bio trnovit. Priče su za naježit se!

Ove godine, TEDx se održava i kod nas, točnije u Zagrebu, 15. svibnja u Lisinskom. Još stignete ugrabiti Early Bird ulaznicu. Ja sam presretna, jer sam dobila priliku da budem dio ove inspirativne publike i jedva čekam to doživiti! Naravno, nakon događaja pišem izvještaj i podijelit ću s vama dašak motivacije i inspiracije!

Do čitanja 🙂

p.s. Znate li za TEDx? Koji vam je najdraži govor?

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori