Top 5 serija koje moraš pogledati!

top 5 serija koje moraš pogledati

Serije iz kojih ćeš naučiti i više nego što misliš.

Ako netko obožava gledati serije onda sam to stvarno ja. To nisu serije kao ovi sitcomi (Dva i pol muškarca, Moderna obitelj itd.). Te gledam vrlo rijetko, ako naletim na tv-u. Ovo su serije koje ne mogu dočekati kada izađe nova epizoda i koju gledam sa ogromnim guštom. Neke su nažalost završile, tj bile su gotove u 2 sezone, a neke se još snimaju što mi koliko toliko nadopunjava nedostatak ovih koje su završile. 😀 I da, još da napomenem, nisu poredane od najdraže do manje dražih, jer bi ih stavila sve pod broj 1. 🙂

 1. Suits.

  suits serija Sada je u tijeku šesta sezona i uživam kao da sam na prvoj. Ova serija u fokusu ima odvjetništvo kao zanimanje, ali glumci, radnja, odnosi u seriji – neopisivi. Na čelu firme je Jessica (crnkinja) koja ispod sebe ima dva odlična odvjetnika – kontrol freaka Louisa Litta (ovaj iza kauča) i briljantnog ali egoističnog Harvey Spectra (skroz desno). Donna (u ružičastoj haljini) je tajnica od Harveya koja zna sve, može sredit sve i uvijek zna što u kojem trenutku treba napraviti. Na trenutke se čini kao da su zajedno, savršeno se znaju, ali nikad nisu bili skupa. Mike Ross (dolje lijevo) je student kojem hitno treba lova, dolazi na razgovor za posao u njihovu firmu, ima fotografsko pamćenje, nema veze s pravom ali dobiva posao zbog svoje inteligentnosti. To toliko daleko ide, da mu oni falsificiraju diplomu sa Harwarda zbog koje će kasnije imati problema. Rachel Zane (smeđa haljina) je pripravnica u firmi, koja kasnije postaje djevojka Mikea ali je usko povezana sa cijelom pričom. Svakako obavezno pogledati jer u ovoj seriji su prikazani ljudski odnosi onakvi kakvi zaista jesu, kako je u svijetu odvjetnika, što znači lojalnost i ustrajnost i još puno toga!

 2. Shameless.

  shameless serija Ovo je recimo malo grublja serija. Tu je bez cenzure prikazan seks i sve prilike i neprilike nesavršene obitelji. Alkoholizam, problemi sa zakonom, borba za hranu, preživljavanje ovdje su svakodnevica. Shameless preporučam onima kojima nije problem to sve pogledati, pa ni odvratne scene (ne bi ih opisivala). Zašto mi je u top 5? Zato jer je meni savršena zbog toga jer pokazuje život onakav kakvi ga mnogi imaju, doduše na američki način ali nema veze. Na fotki su glavni glumci oko koje se cijela radjna vrti. Fiona je glavna i najstarija sestra iz ove obitelji. Obitelj broji 6 djece, majka koja ih je davno napustila (pojavljivat će se s vremena na vrijeme; boluje od bipolarnog poremećaja) te otac Frank koji je alkoholičar teški i nema gdje nije završio, batina koje je dobio i prljavih poslova kojima se bavio. Sve te konce u ruci drži Fiona koja se brine za braću i sestre, ali iz sezone u sezonu odrastaju i oni, počinju raditi i ići u školu. Veronica i Kevin (crnkinja i ovaj iza nje) su njihovi obiteljski prijatelji koji imaju birtiju u gradu u kojoj se okupljaju najveći klošari. U 8 mj. kreće 7 sezona i isto ju nestrpljivo iščekujem. Isto sam naučila da život nije med i mlijeko i kako se iščupati iz sjebanih situacija koje ti život servira. I uvijek, ali baš uvijek kad padneš da se ponovno možeš i moraš ustati i krenuti dalje.

 3. Breaking Bad.

  breaking bad serijaAmerička dramska TV serija – radnja se odvija u Albuquerqueju u saveznoj državi Novom Meksiku. Radnja se vrti oko sredovječnog profesora kemije Waltera Whitea, koji dozna kako ima rak pluća, te mu preostaje godina dana života, te se upušta u kriminalne radnje. Uz njega glumi tridesetogodišnji narkoman i sitni diler Jesse Pinkman. Kako bi Walter ostavio nešto za svoju ženu i sina (koji je bolestan) te dijete koje je na putu, odvažuje se na kuhanje metha sa Jessijem. Put do novaca naravno nije lagan. Uz to, Walterov šogor je inspektor za narkotike. Zaista vrlo zapetljana priča u kojoj je prikazan čovjek koji je spreman sve učiniti za svoju obitelj, nije pokleknuo zbog bolesti. Iako do novaca stiže kriminalnim putem, pokazuje kako se snalaziti u životu i na legalan način, koliko ustvari droga ubija i uništava čovjeka i kako je voditi dvostruki život.

 4. Touch.

  Touch serijaSerija koja je nažalost gotova, trajala je samo 2 sezone. Moćna serija. Otac Jack ima sina Jakea koji je autističan ali ima nevjerojatnu sposobnost – točno zna kada će se bilo gdje u svijetu dogoditi nešto loše. Majka je umrla. Uglavnom, kad mali osjeti da će se dogoditi nešto loše, krene davati znakove, da li brojevima, crtanjem, ostavljanjem čudnih poruka. Otac to mora na vrijeme skužiti i brzo to riješiti inače Jake trpi nepodnošljivu bol i vrišti. Serija je pomalo SF ali je po meni moćna. Kako se autistične osobe ne smiju dirati i većinom ne pričaju, otac žudi za tim da zagrli sina. Jake je svojom sposobnošću spojio i spasio nebrojeno obitelji, sve je zapetljano a na kraju se sve poveže. Vrlo emotivna i poučna serija koju obavezno treba dodati na popis.

 5. Masters of sex.

  masters of sex serija Serija koju doduše nisam pogledala do kraja, tj. stigla sam samo 1. sezonu. Intrigantna dramska serija koja se zbiva u vremenu kada je seks veliki tabu te je još u procesu istraživanja. Bill je ponajbolji doktor tj. ginekolog koji istražuje ljudsku seksulanost,  kojem mu se pridružuje Virginija kao tajnica a poslije postaje i partnerica. Iako je radnja smještena u 1950. godinu, ne umanjuje njenu zanimljivost. Bill je površinski hladan i odriješit liječnik koji duboko u sebi želi postat slavan. Zbog toga kreće u istraživanje ljudske seksualnosti unutar zidova bolnice iako to kasnije bude strogo zabranjeno no on ne odustaje pod cijenu gubljenja licence. U istraživanje uvlači i Virginiju koja je predana poslu, odana radnica te u njoj vidi potencijalnog ‘pokusnog kunića’ za seksualne radnje. Iako je bez cenzure pokazan seks i golotinja, serija prikazuje kako su uspješni ljudi uvijek gladni uspjeha, kako izgleda kada se čovjek preda u potpunosti poslu i što je sve spreman napraviti da uspije u onom što naumi.

Koje su vaše najdraže serije? Preporučite mi u komentarima, meni nikad nije dosta serija 😀

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori