Žena je ženi najgori neprijatelj!

Žena je ženi najgori neprijatelj

Žalosno ali istinito. Evo zašto.

Na ovu priču potaknula me priča moje drage prijateljice i cimerice. Mislim, nije to ništa novo i nepoznato. Takve situacije događaju se neprestano oko nas. Pokušat ću ukratko ispričati što se njoj dogodilo.

Njeno društvo čini 8 cura. Godinama se druže, ma koliko svaku od njih život odveo na svoju stranu. U društvu naravno imaju jednu koja je ‘kraljica’ (i u daljnjem tekstu ‘kraljica’ da ju ne imenujem). Ona mora prva ispričati sve, mora biti u centru pažnje, mora joj se laskati, ona je najljepša. Nije to sve. Priča počinje kada su ‘kraljica’ i moja cimerica išle na faks. Tada je moja cimerica počela primjećivati znakove ljubomore što je bilo vidljivo iz njenog ponašanja. Približavao se vrlo važan ispit za kojeg su obje morale učit. ‘Kraljica’ nije imala vremena za učit pa je odlučila ne izaći na ispit, dok moja cimerica je. ‘Kraljica’ je imala frendicu koja je imala super skripte za taj ispit i koje joj je poslala na mejl te je rekla cimerici da će joj proslijedit to. Danima je lagala da joj ova ne šalje skripte a ustvari ih je imala cijelo vrijeme na mejlu. Moja cimerica je to znala jer je imala pristup njenom mejlu pošto su bile ‘super frendice’. Ona si ih je skinula i pripremala se za ispit. Cimerica se i dalje pravila glupa i pitala kada će joj poslat skripte. Na kraju joj je poslala samo dio tih skripti i to onaj lošiji dio, dok je one najbolje čuvala. Nikada nije saznala da je moja cimerica skinula skripte, naučila i položila.

Druga situacija. Neprestano joj je otimala dečke. Izašle bi van, moja cimerica je dugo bila zaljubljena u jednog dečka za što su sve cure u društvu znale. Jednu večer su bile u klubu, došao je taj dečko a ‘kraljica’ je istu tu večer završila s njim!

I tako u nedogled. Duga je lista njenih ispada. Od faksa, krađe dečkiju pa do krađe posla. Potajno je poslala mejl šefici da moja cimerica nema auto i da se sav posao može slobodno proslijediti njoj. Kad je moja cimerica to vidjela, opet se napravila glupom i pitala ju da li je ona to šefici rekla dok je ona imala reakciju ‘Ma neeee, ne bi ja to tebi nikad napravila…’. Yeah right!

Postavljam si pitanje: Zašto to radimo jedna drugoj? Zašto smo zavidne? Zašto smo ljubomorne? Zašto se želimo uzdizati iznad druge žene? Zar nije logičnije ako imamo prijateljicu koja je možda uspješnija od nas, pitati ju kako je to uspjela? Da li nam može pomoći da i mi uspijemo? Pitati ju savjet, pomoć?

Žena je ženi najgori neprijateljŽena je ženi najgori neprijatelj

Žena je ženi najgori neprijateljŽena je ženi najgori neprijatelj

Čitala sam nedavno negdje statistiku, da je ženama draže da imaju muškog šefa nego ženskog. To možda i razumijem. Nekako žena koja je na poziciji višoj od druge žene, često se zna tako i ponašati, da ‘stjera u kut’ drugu ženu.

Ja stvarno nisam u timu feministica. Uvijek sam nekako bila više u muškom društvu. Bilo mi je ugodnije. S njima je uvijek bila samo zafrkancija, smijanje, potpuno opušteno. Oni nisu opterećeni s tim što imaš na sebi i koliko si to platila. U njihovom društvu se ne trača i ne zamaraju se s tim tko je bio s kim i zašto. Mene često zamaraju takvi razgovori. Priznajem nisam tipična cura. Nisam luda za šopingom, šminkom i ne pratim najnoviju modu. Ne volim tračati i nisam ljubomorna na druge cure. Sretna sam s onim što imam i koga imam i prije svega cijenim to!

Zašto udana žena i slobodna žena ne mogu biti prijateljice

Također jedna od statistika koju sam pronašla. Koliko puta ste čule ili se našle u situaciji da kada se jedna od prijateljica uda ili uđe u vezu, prorijedi druženje s tobom koja si slobodna?

Uvijek ide priča kako je ‘ona pronašla dečka’ a tebe je zanemarila i nema vremena. To je ustvari najčešći razlog za prekid prijateljstva. A ja se pitam da li je to prijateljstvo bilo pravo i iskreno?

Jer ne vidim razlog da se to dogodi PRAVIM prijateljicama. Imala ja dečka ili ne, uvijek sam imala iste prijateljice, isto se čula i vidjela s njima. Ali sam se nebrojeno puta našla u situaciji da je neka cura iz društva prorijedila druženja zbog dečka.

Zašto to radimo?

‘Dečki dođu i prođu a prijatelji ostaju’.

One koje su ti dobre dok su slobodne a zaborave te kada uđu u vezu nisu ni vrijedne prijateljstva. Razumijem da se trebaš posvetiti dečku i pronaći vremena i za njega, ali hej, tu su i prijateljice!

Kako statistike kažu, najčešći razlog zašto se takva prijateljstva prekidaju je zato što je ženama draže/lakše družiti se s osobom koja je u jednakoj situaciji kao ona. Dakle slobodna. Da li je to istina?

Zaključak

Priznajem i ja sam znala pogledati i prokomentirati neku nepoznatu curu sa podsmjehom ili s predrasudom. Svatko od nas je, zar ne? Razmislite malo o tome. Bilo da ste joj komentirali odjeću, kosu, dečka… Što god to bilo, to je pogrešno i trebali bismo prestati to raditi.

Trebali bismo biti jedna drugoj najveća podrška.

Trebale bismo jedna drugoj postavljati stepenice prema gore, a ne podmetati nogu.

Prestanimo nekoga etiketirati.

Naša težina ili visina nas ne definira kakve smo osobe.

Mi smo više od skupa brojeva i mjera!

Mi smo puno više od onoga što vidite na van.

Sve smo žene i jednake smo. Volite se! ❤

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori