Znanje je bogatstvo koje ti nitko ne može ukrasti!

znanje-je-bogatstvo-koje-ti-nitko-ne-moze-ukrasti

Učenje je proces koji traje cijeli život.

Čini mi se kao da je stiglo vrijeme zombija. Današnjim srednjoškolcima i studentima je samo do izlazaka i izležavanja. Barem velikoj većini. Mislim da se razumijemo, kada sam krenula na faks, svaki vikend sam bila vani. To mi je bio ispušni ventil od faksa.

Vodim studentsku udrugu u Puli i to mogu potvrditi. Što god organizirali edukativno, zabavno, bilo kakvo druženje, pojavile bi se tri osobe. Mladi su totalno lijeni za bilo što. Meni je to nezamislivo. Nezamislivo mi je da mi je dosadno. Uvijek nađem nešto za raditi, proučavati, čitati. Ali meni nikad nije i ne može biti dosadno.

Ne razumijem zašto za vrijeme studentskih dana, kada imaju najviše slobodnog vremena, ne iskoriste to slobodno vrijeme za nešto korisno.

Ja studiram takav faks gdje sam stvarno imala višak slobodnog vremena. Znate što sam radila? Provodila satima, danima, noćima na kompjuteru. Učila. Ali učila ono što me zanima i ono što nisam i nikad neću naučiti u školi/fakultetu. Zahvaljujući tome, danas sam tu gdje jesam. Radim posao koji volim jer sam se sama naučila njemu. Bez ikakvog profesora, knjige ili tečaja.

Kada smo kod učenja, nisam samo učila preko interneta. Koristila sam svaku priliku da odem na neko predavanje ili konferenciju. Jedva sam čekala da dođem u Zagreb jer tu sve ‘vrišti’ od takvih događaja. Neki misle da je to traćenje vremena, ali ti nisu to ni probali. Upoznala sam brdo ljudi, čula bezbroj inspirativnih priča koje su me i same potaknule da nešto svoje pokrenem. Ne znam točan broj predavanja i konferencija koje sam posjetila ali navest ću neke koje će mi sigurno ostati u pamćenju.

Kada sam tek zakoračila u svijet digitalnog marketinga, prva konferencija na koju sam htjela otići bila je Weboo. Živjela sam u Puli, konferencija je naravno bila u Zagrebu. Gostovali su svi utjecajni predavači iz tog područja, teme vrhunske ali kotizacija preko 1 000kn. Nisam si to mogla priuštiti ni u ludilu ali sam im se svejedno javila. Rekla sam da sam studentica iz Pule koja bi htjela doći na tu konferenciju. Oni su se baš obradovali i da li mi popust tako da mi je kotizacija bila tek nekih 200 kn. Mojoj sreći nije bilo kraja. Dan danas imam bilježnicu u koju sam zapisivala sve važne misli i trikove. Na toj konferenciji sam osvojila besplatni modul na marketing akademiji. Izabrala sam društvene mreže, gdje nisam naučila ništa novo ali sam upoznala predavačicu s kojom sam i danas jako dobra.

znanje-je-bogatstvo-koje-ti-nitko-ne-moze-ukrasti

Nakon te konferencije, bila sam još ‘gladnija’ znanja. Tako sam išla na razne meet up-ove kao što su WordPress i Marketing Meet Up. Onda je došao red na Weekend Media Festival. Tek je to bilo 3 dana edukacija, predavanja, radionica.

Pouka svega ovoga je UČITE. Ne govorim o sljedećoj lekciji za ispit ili novim zadacima iz matematike. Što god vas zanima, odite u knjižnicu pronađite knjigu, pretražite internet, gledajte tutorijale… Sve to će vam jednog dana isplatiti. Znanja nije nikad dosta, zato STAY HUNGRY!

p.s. Napravila sam grupu na fejsu Smart Talks Zagreb u kojoj ljudi dijele besplatne događaje, predavanja, edukacije na području Zagreb, razne tematike. Tko želi, neka se slobodno pridruži!

Sharing is caring! :)

Komentiraj

komentari

Odgovori